SBR Jaarrekening voor Woningcorporaties

Als woningcorporatie maak je een SBR-jaarrekening met de software van Pro Management Software! Voor ons geen vraag of discussie en ook voor de Nederlandse woningcorporaties niet meer na een productpresentatie van de software van Pro Management Software.

Hoe werkt het? Simpel! (al blijft er natuurlijk nog wel "wat" te doen.....). De eenvoud komt voort uit de filosofie die ten grondslag ligt aan de rapportagesoftware van Pro Management Software: Gebruik van een Datawarehouse (met verband en automatische koppeling tussen basisgegevens, cijfers, grondslagen en teksten) en koppeling van alle data aan de Nederlandse Taxonomie. Als woningcorporatie wil je tenslotte niets van doen hebben met een taxonomie (momenteel NT13) en/of techniek. Het Datawarehouse wordt dan de bron tijdens het proces van op-/samenstellen van de SBR Jaarrekening, een bron waarin sprake is van eenmalige vastlegging en hergebruik én/of vastlegging en actualisering.

  Kenmerken: 

  • Dedicated Brugstaat Woningcorporaties in software met koppeling aan taxonomie (NT13)
  • Verwerking van DAEB, Non-DAEB, verbindingen en enkelvoudige gegevens in geconsolideerde jaarrekening via Datawarehouse
  • Functionele indeling Winst- en verliesrekening
  • Direct kasstroomoverzicht (volledig uitgewerkt) in Brugstaat
  • Gebruik grondslagen en (algemene) toelichtingen op basis van NT13 in Datawarehouse en dedicated gebruik door Woningcorporaties
  • Toelichting op de winst- en-verliesrekening volledig gebaseerd op NT13 in Datawarehouse en dedicated gebruik door Woningcorporaties
  • Vastlegging van diverse specificaties in Datawarehouse in kader van NT13 en dedicated gebruik door Woningcorporaties
  • Bestuursverslag en verslag Raad van Commissarissen volgens NT13 in Datawarehouse
  • Volledige vastlegging van de Wet Normering Topinkomen (WNT) in Datawarehouse in kader van NT13
  • Digitale aanlevering van SBR Jaarrekening aan de betrokken accountant via PM-SBR Portal in kader van assurance

  Natuurlijk schiet je als auteur een beetje in de twijfelstand wanneer je het artikel terugleest want geef je "het softwaregeheim" niet prijs met een dergelijke publicatie? Misschien......maar de boodschap is natuurlijk veel belangrijker:

  De SBR Jaarrekening voor woningcorporaties doe je met de rapportagesoftware van Pro Management Software omdat er dan sprake is van een proces met inzet van een dedicated Datawarehouse.

  Het kan niet anders dan dat de belangstelling is gewekt want wacht u op de traditionele partijen die waarschijnlijk met een SBR-invulformulier op de proppen komen of oriënteert u zich op de oplossing van Pro Management Software met een kant-en-klare toepassing in de vorm van professionele rapportagesoftware?

  Pro Management Software heeft al sinds 2009 ervaring met SBR en aanlevering in SBR-formaat (XBRL) aan uitvragende partijen, enerzijds via Digipoort (voor Kamer van Koophandel, Belastingdienst en CBS) en anderzijds via SBR Banken/SBR Nexus (voor ABN AMRO Bank, ING Bank, Rabobank en Volksbank), altijd heeft dezelfde filosofie ten grondslag gelegen aan de oplossingen; gebruik van het Datawarehouse en inzet van een geïntegreerde oplossing (denk aan portal ter verzending van SBR-berichten).

  Nieuwsgierig? Presentatie? Laat een bericht achter en wij nemen contact met u op voor het plannen van de presentatie en/of het beantwoorden van eventuele vragen.

  Door: Robert Zuijdwegt | Sales Consultant @ Pro Management Software

  SBR Webmanager

  Contact

  Lijstersingel 15
  2902 JD Capelle aan den IJssel

  +31 (0)10 451 76 76

  SBR voor Woningcorporaties is een product van
  Pro Management Software N.V.

  Privacyverklaring

  KvK:  Rotterdam nr. 24412315
  BTW: NL 8177.79.723.B01

  Uw dossier